Durante as últimas clases de ciencias estivemos estudando o APARELLO DIXESTIVO e a NUTRICIÓN.
Vimos as partes que ten o APARELLO DIXESTIVO.
BOCA. É un orificio que temos na cara polo que introducimos a comida. Alí atópanse os dentes e a lingua que serven para masticar e desfacer os alimentos. Para facer isto precisan da axuda da saliva que consegue que se forme o BOLO ALIMENTICIO.
FARINXE. É un tubito que permite que o bolo alimenticio pase dende a boca ata o esófago.
ESÓFAGO. É un tubo elástico que, cos seus movementos, empuxa e aplasta o bolo alimenticio ata o estómago.
ESTÓMAGO. É un saco elástico que funciona como unha batidora, mesturando e triturando o bolo alimenticio. No estómago prodúcense os xugos gástricos que descompoñen os alimentos e transfórmanos nunha substancia semilíquida.
INTESTINO DELGADO. É un tubo moi longo que pode medir ata 7 metros e que está moi plegado dentro do corpo. Aquí os alimentos desfanse completamente para que os nutrientes poidan viaxar polo noso corpo.
INTESTINO GROSO. É un tubo máis curto e máis groso que o intestino delgado e que tamén está doblado dentro do corpo. Aquí entran os restos dos alimentos que non se poden aproveitar e que hai que expulsar. É a caca.
ANO. É a parte final do aparello dixestivo, polo que sae a caca.
Ningún comentario:
Publicar un comentario